Over het huis

 • De Ruimte

  450 m2 tentoonstellingsruimte

  Het pand leent zich zeer goed voor het organiseren van tentoonstellingen omdat het bestaat uit een verscheidenheid van kleine en grote ruimtes met ieder haar eigen kwaliteiten. De kelder en de zolder bieden de ruimte voor bijzondere presentaties.

 • Slaap Trabi

  Slaapmogelijkheden

  Je kan in de tuin van het Ampelhaus slapen in een Trabi! Daarnaast zijn er kamers of kan je een tent neerzetten. Meld je van te voren aan.

 • In Residence

  Artists in Residence

  In de maanden voor, tijdens en na de tentoonstelling zullen er wisselende gezelschapppen van drie tot vier kunstenaars werk gaan maken in en rond het Ampelhaus. Daardoor ontstaat er naar verwachting een wisselwerking tussen de bewoners van Oranienbaum, de bezoekers en die kunstenaars. Wil je ook artist in residence zijn contact ons met je motivatie.

 • Wunderbar

  Eten en drinken

  Er staat een bar in de tuin van het Ampelhaus, de Wunderbar. Het is een mooi paviljoentje gemaakt van gevonden ramen door de Fabriek van Niek (Wagemans).

Hoe het was in 2011

Tussen Leipzig en Berlin

Naast Dessau

Er zijn twee routes vanuit Rotterdam, over Kassel of over Hanover, de eerste is veel mooier maar iets langer.

Over de Stichting

 • Stichting Orangemann

  Oprichters: Niek Wagemans, Gemma van Bekkum, Rolf Bruggink
  Stichting Orangemann:
  Ellen Schindler
  Ruud van Amersfoort
  Tea Slonina
  Nina Dorigo
  Valentino Dorigo
  Stichting Orangemann stelt zich ten doel om kunst en design onder de aandacht te brengen waarin thema's hergebruik, recycling en transformatie een belangrijke rol spelen. Grondstoffen worden steeds schaarser en zijn vaak eindig. Er zijn veel hedendaagse designers en kunstenaars die vanuit dit besef werk maken en hiervoor oplossingen zoeken. Ondanks de gezamelijke thematiek valt juist de grote verscheidenheid aan producten en kunstwerken op. Stichting Orangemann wil een platform bieden om deze verscheidenheid aan werk middels tentoonstellingen te tonen.

 • Comité van aanbeveling

  Ons comité van aanbeveling bestaat uit enthousiaste mensen met een warm hart voor cultuur. Het comité ondersteund ons inhoudelijk met het organiseren van de tentoonstellingen.

  Het comité bestaat uit:
  Herr Zimmermann
  Burgemeester van Oranienbaum

  Monique Ruhe
  Hoofd Cultuur en Communicatie van de Nederlandse ambassade te Berlijn

  Richard Hutten
  CEO bij Richard Hutten Studio bv

  Clemente Brakel NL=US Art consultancy

  Fleur Groenendijk
  PG2 Venture Capital

 • Adres

  Ampelhaus,
  Brauerstrasse 33,
  06785 Oranienbaum.
  Deutschland

  info@orangemann.nl

Stichting Orangemann

Stichting Orangemann stelt zich ten doel om kunst en design onder de aandacht te brengen waarin thema's hergebruik, recycling en transformatie een belangrijke rol spelen.
Grondstoffen worden steeds schaarser en zijn vaak eindig. Er zijn veel hedendaagse designers en kunstenaars die vanuit dit besef werk maken en hiervoor oplossingen zoeken. Ondanks de gezamelijke thematiek valt juist de grote verscheidenheid aan producten en kunstwerken op. Stichting Orangemann wil een platform bieden om deze verscheidenheid aan werk middels tentoonstellingen te tonen.